Personlig integritet

Minnsmig.se är en plats att minnas någon som gått bort och dela information med anhöriga. Där man kan skapa en berättelse över sitt eller en anhörigs liv i form av minnen.

Minnsmig.se erbjuder ett enkelt sätt att lägga upp och dela minnen online i forma av bilder, filmer och kommentarer i en personlig minnesplats. Man kan skapa sin egen minnesplats eller få behörighet av anhörig eller begravningsbyrå att utforma en minnesplats för någon som gått bort.

Ingen minnesplats publiceras på minnsmig.se innan personen den avser har avlidit och detta bekräftats till Spritsa av begravningsbyrå.

För att säkerställa identiteten på den person som en minnesplats avser, som kan lägga upp minnen och dela information i en minnesplats krävs personnummer och e-legitimering via BankID.

Detta säkerställer vem minnesplatsen avser, innehavaren, samt vilka anhöriga som har tillgång till att ta del av eller lägga till minnen.

Kontoinformation

Man behöver inte vara registrerad för att söka efter eller titta på minnesplatser. Däremot behöver man ha ett konto på minnsmig.se för att skapa en minnesplats och lägga upp minnen.

I dina kontoinställningar kan du också göra din minnesplats, eller enstaka minnen osynliga efter sökningar på minnsmig.se.

I dina profilinställningar, kan du själv bestämma vem som ska kunna se olika delar av din profil, så som användarnamn, verkligt namnmed mera.

Platsinformation och delning När man laddar upp en bild sparar minnsmig.se ingen platsinformation och delar därför inte med sig av någon platsinformation till andra.

(komplettera med arkivet och kalenderfunktionen)

Informationsdelning och öppenhetsprinciper.

Som inloggad kan du via dina sekretessinställningar välja att göra din minnesplats och minnen tillgängliga för alla, välja ut ett begränsat antal användare och besökare som får ta del av dem eller göra dem privata så att bara du har tillgång till dem. Varje minnesplats har en livslinje där alla minnen läggs upp och publiceras. Här finns inställningar för att anpassa varje enskild bild.

De bästa sätten att uppdatera eller ta bort information

Du kan ta bort enstaka minnen som du har lagt upp i en minnesplats genom att markera minnet du vill ta bort och sen klicka på ta bort knappen. Gå till kontoinformationen i din minnesplats för att ändra din profil, göra sekretessinställningar för dina minnen med mera.

Kommunikation

Minnsmig.se delar inte dina minnen och gör inga epostutskick.

Övrigt När du använder minnsmig.se omfattas du av våra användarvillkor och riktlinjer. Gå till vår vägledning eller hjälpforum om du har frågor om våra tjänster. På den här sidan beskrivs Spritsas rutiner för den här tjänsten. Den här informationen kan komma att ändras om Spritsa lägger till eller tar bort funktioner eller använder andra leverantörer för tjänsten.

För att ta reda på mer om hur Spritsa behandlar din personliga information gå till vår integritetspolicy. 

© Copyright 2018 - MinnsMig AB